Pages

Monday, 6 August 2012

17th

ok. hari ni da start type report. tp cam sblum ni, bler start type report, time tu la start blik pinar2 mata sbb duk crik literature review.
tp x ksahla.yg tu projek hari2. so x bes nk criter.

criter bes pe eh arini? x bes pn. eh2, mnede x bes. org mukmin tu sokmo bersyukur. arini sbnanye bes, sbb boleh start wat report, sbb sblum ni kne wat analysis sokmo.alhamdulillah.
n then, dpt wat kuih cornflakes yg modified skit.

so, org nk type skit resipi kat sini. sbb org suker hilangkan brg, termasukla buku2 tulis yg lme2 tu yg org gne utk salin resipi. jadi org ingat sng skit klu abadikan dlm blog ni. sbb inshaAllah, lg x hilang.

so..resipi ni mmg bukan aku punya (tu agak obvious, mmg xyah ckp pn snanye.heh) dari link ni

http://penmerah.com/resepi-cornflakes-madu-l-honey-cornflakes/

ni lah ku buat..

1) Sediakan bahan2 (ni bibik ajar setelah bbrape kali ku wat dapur pening sbb salu stat dgn ape2 bahan yg ader dlu pastu bru crik yg lain2.hehe.
bahan2: corn flakes 5 cawan, golden syrup (ganti honey) 5 sudu besar, susu pekat manis 2 sudu besar, dgn cups yg tomey2 tuh..oh lpe, marjerin/butter dlm 2 sudu besar
2)cairkan marjerin tu atas api
3)masukkan golden syrup n honey tu.
4)pastu masukkan corn flakes tu cup-by-cup (so sng skit nk gaul)

#kbye

No comments: