Pages

Sunday, 17 July 2011

kita 'straight' minta dgn Allah.moga Allah permudahkan segala yg susah

solat hajat yg mengesankan: kita 'straight' minta dgn Allah.moga Allah permudahkan segala yg susah.Pertolongan Allah akn dtg tanpa disangka2,jika hati kita sentiasa brsamaNya.slmt berbakti para siswa.=)-Jiwa Kelajuan


sebenarnya, cik jiwa kelajuan ni x diketahui lagi identitinya. tp beliau erupakan seorg kawan di facebook..kemungkinan besar slh seorang akhawat uia kuantan juga. sgt suka tgk post2 dan gambar2 yg diuploan n dikongsi oleh beliau. sgt mnyentuh hati. barangkali kerana ikhlas di dalam hatinya. 


knape statement kat atas tu? sbb sy sndiri rse sy byk mnerima dari Dia, alangkah bersyukurnya. dlm mggu ni terlalu byk kebaikan yg dikirimkan. rse bertuah sgt. syukur. dan seharusnya berusaha untuk jadi insan yg lebih baik. pd awl mggu ni terase mcm nasik yg tersepit dek chopstick tu. hilang spek. nk camera untuk trip. nk headset utk trip. nk spek baru. tp onglos nggak ada. tp tringat ad duit rayer y disimpan suatu ketika dlu. ingat nk gne. crik pnye crik, smue x jumpe. stor tu bp kali punggah. tp alhamdulillah, wlupn x jmpe duit rayer tu, jumpe jam yg dh hilang. jam tu sgt bermakne sbb de hadiah dari inche jeffrey (ayah sy). dan sy syg de. dan sy syg jam tu jgak. hehe. ingat xkan jumpe dh jam tu.. satu kali bl tingat sgt kat jam tu(emo n sentimental gler..) ltak kat status something mcm ni " tapela klu x jumpe kat dunia, sbb pasti Allah ad sediakan yg lain utk diri ni..klu bkan kat dunia ni, kat akhirat saner.."..tp, Allah bg jumpe jam tu selepas bbrape mggu inche jeffrey (lg skali) bli jam utk sy buat ganti yg dh hilang (sbb waktu hilang tu inche jeffrey yg pgg sbb nk anta repair..hehe..)..so, cmne? sy mle2 nk tamak nk simpan due2 jam, tp sbb tingatt smuenye dari Diaa, x perlu nk tamak2, sy bg kat kk sy yg bru pnye..lgpn de mintak..


ehh, nape msuk bab ni jam ni plak??hehe..bkan saje tuh, rmah yg puan saadiah nk sewakan ad sdikit kemalangan / kebakaran.nk dijdkn criter, sy pn trlibat..huu..


tp kasih syg Allah tu sgt byk..parents sy yg asalnya xnak sponsor smue bnde di atas, jadi sponsor..semoga Allah mencucuri rahmat yg x sudah2 utk mereka..sy rse sy syg sgt bsyukur dan beruntung berada dlm keluarga ni..hehe..dari spek, earphone n camera.. ps camera tu bkan hakmilik sdn bhd, family bhd. hehe. lpas tu, laptop yg dh bbrape mggu rosak, dpt on smule. ni puan saadiah sponsor. keke. klu nk dikira segala nikmat dari Nya yang Maha Pengasih,takkan terkira..


begitulah dlm ayat 34 surah ibrahim 
"Dan Ia telah memberi kepada kamu sebahagian dari tiap-tiap apa jua yang kamu hajati. Dan jika kamu menghitung nikmat Allah nescaya lemahlah kamu menentukan bilangannya. ..."



No comments: